Gratis parkeren Zwolle

Een dag naar het centrum van Zwolle staat garant voor een fantastische tijd maar hoe fijn is het als je kunt besparen op de dure parkeerkosten om je auto kwijt te kunnen? Voor hetzelfde geldt geniet van je een heerlijk stuk gebak of een drankje in een gezellige horecagelegenheid. Gratis parkeren in Zwolle is mogelijk!

Parken in het centrum van Zwolle

Ga je binnenkort een dag erop uit in het prachtige centrum van Zwolle moet je natuurlijk ook je auto ergens parkeren. Tenzij je natuurlijk reist met het openbaar vervoer. Door heel Zwolle is het maximale parkeertarief 3,20 euro per uur. Prima betaalbaar als je het vergelijkt met steden als Amsterdam en Rotterdam waar je zomaar het dubbele betaalt. Er zijn drie verschillende parkeerzones in het centrum en daarbuiten. De duurste Zone is, Zone 1. Je betaalt hier € 2,80 per uur. Je parkeert dan midden in het centrum. Zone 2 kost € 1,80 per uur en Zone 3 kost € 1,00 per uur. Je kunt er ook voor kiezen om je auto te parkeren in een parkeergarage. Je auto staan dan overdekt en ook zijn er camera's aanwezig waardoor de kans op eventuele vandalisme aan je voertuig nihil is.

Gratis parkeren in Zwolle

Parkeergeld is natuurlijk gewoon zonde van het geld. Je kunt het veel beter besteden aan een lekker warm kop koffie of een goed glas wijn op het terras. Daarom gaan we drie verschillende gratis parkeermogelijkheden in Zwolle met je doornemen. Nooit meer betalen voor het parkeren van je auto!

Vechtstraat

In de Vechtstraat heb je de mogelijkheid om gratis te parkeren. Het is wel even een kwestie van goed kijken want de parkeersituatie in de Vechtstraat is best onduidelijk. Parkeren is aan de ene kant namelijk gratis maar de andere kant moet je wel betalen omdat deze zijde net in de parkeerzone bevindt. Dit is de kant richting het centrum. Wees er dus zeker van dat je je auto aan de juiste kant van de straat parkeert om een eventuele parkeerboete te vermijden. Vanaf de Vechtstraat wandel je in slechts vijftien minuten naar het centrum.

Winkelcentrum AA Landen

Als je een wat langere wandeling niet erg vindt om in het centrum te komen kun je je auto ook gratis parkeren bij het Winkelcentrum AA Landen. Je kunt hier gratis parkeren en is op 30 minuten loopafstand van het centrum. Je kunt eventueel ook met de bus verder reizen als je de afstand te groot vindt. Als extra kun je ook de winkels lekker meepakken in dit winkelcentrum. Je vindt hier onder andere de Hema, Kruidvat, terStal en de Blokker.

Provincie Overijssel

Als je in de avond je auto kwijt moet kun je deze parkeren op het terrein van Provincie Overijssel welke je kunt vinden op de Luttenbergstraat. Parkeren is hier gratis vanaf 18:00 uur tot in de ochtend 07:00 uur. Vanaf dit parkeerterrein loop je zo het centrum in en is daarom ideaal voor wanneer je s avonds een hapje gaat eten of met vrienden een terrasje gaat pakken. Ook is de bioscoop op enkele minuten loopafstand.